Mojängen / Martin Widmark & Emilia Dziubak.

By: Widmark, Martin, 1961- [aut]Contributor(s): Dziubak, Emilia [ill, 9pu]Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Bonnier Carlsen, 2020Description: 29 onumrerade sidor illustrationer 27 cmContent type: text | still image Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789178036592Subject(s): Uppfinnare | Bröder | Teknik | Artificiell intelligens | Robotar | SpråktågetGenre/Form: Barn- och ungdomslitteratur | Bilderböcker Other classification: Hcf(yb) Summary: Ny bilderbok av bästsäljande författaren Martin Widmark för de lite yngre barnen! Med sina serier om LasseMaja och Nelly Rapp har Martin Widmark cementerat sin plats bredvid Astrid Lindgren som barnens favoritförfattare i svensk litteraturkanon. I Mojängen samarbetar han åter med den hyllade och kritikerrosade illustratören, Emilia Dziubak.Rutger och Valter är två bröder som bor tillsammans. Rutger är uppfinnare, och en dag uppfinner han tidernas bästa uppfinning; en liten mojäng som städar, diskar och tar hand om alla tråkiga tidskrävande hushållssysslor!Och mojängen visar sig verkligen vara effektiv. Men när huset är städat och disken är diskad så flyttar mojängen mer och mer fokus över till de båda bröderna. De måste äta mindre mat! De måste sluta tro på tomten! Och framförallt måste de komma ut ur huset och ta lite promenader i den friska luften!Alldeles för sent inser de båda bröderna att de genom att försöka städa bort allt jobbigt i hemmet, i själva verket håller på att städa bort sig själva…Martin Widmark målar upp en humoristisk berättelse om att längta efter något, som du kanske egentligen inte alls vill ha när du väl får det. Med en underton av eftertänksamhet kring vad ny teknik och artificiell intelligens kan göra med oss.Gestaltad av den flerfaldigt prisbelönta polska illustratören Emilia Dziubak!
Item type: Barnbok List(s) this item appears in: Språktåget - K-ljudet.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Hjo bibliotek
Bilderböcker
Barn Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 202435914979F
Barnbok Mariestads bibliotek
Bilderböcker
Barn Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 80064942055F0
Barnbok Skövde stadsbibliotek
Språktåget
Barn Hcf (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2022-09-15 8006440808805
Barnbok Skövde stadsbibliotek
Språktåget
Barn Hcf (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2022-09-15 8006440809014
Barnbok Södra Ryds bibliotek
Språktåget
Barn Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 800644064774B
Barnbok Tibro bibliotek
Bilderböcker
Barn och ungdom Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 8006440432568
Barnbok Tidaholms bibliotek
Bilderböcker
Barn Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 800648075870F
Barnbok Töreboda bibliotek
Bilderböcker
Barn Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 8006473273884
Total holds: 0

Originalupplaga 2020

Ny bilderbok av bästsäljande författaren Martin Widmark för de lite yngre barnen! Med sina serier om LasseMaja och Nelly Rapp har Martin Widmark cementerat sin plats bredvid Astrid Lindgren som barnens favoritförfattare i svensk litteraturkanon. I Mojängen samarbetar han åter med den hyllade och kritikerrosade illustratören, Emilia Dziubak.Rutger och Valter är två bröder som bor tillsammans. Rutger är uppfinnare, och en dag uppfinner han tidernas bästa uppfinning; en liten mojäng som städar, diskar och tar hand om alla tråkiga tidskrävande hushållssysslor!Och mojängen visar sig verkligen vara effektiv. Men när huset är städat och disken är diskad så flyttar mojängen mer och mer fokus över till de båda bröderna. De måste äta mindre mat! De måste sluta tro på tomten! Och framförallt måste de komma ut ur huset och ta lite promenader i den friska luften!Alldeles för sent inser de båda bröderna att de genom att försöka städa bort allt jobbigt i hemmet, i själva verket håller på att städa bort sig själva…Martin Widmark målar upp en humoristisk berättelse om att längta efter något, som du kanske egentligen inte alls vill ha när du väl får det. Med en underton av eftertänksamhet kring vad ny teknik och artificiell intelligens kan göra med oss.Gestaltad av den flerfaldigt prisbelönta polska illustratören Emilia Dziubak!


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek