Funktionsförmåga och funktionsnedsättning Sonja Svensson Höstfält. 1 /

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Sanoma utbildning, [2021]Manufacturer: 2021Edition: Första upplaganDescription: 272 sidor : illustrationer ; 25 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789152357743
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 362.4 23/swe
Other classification:
  • Ohfh
Summary: Kursens innehåll behandlas i olika kapitel som tar upp normer och värderingar då och nu, barns och ungas utveckling samt konsekvenser av funktionsnedsättningar. Boken tar också upp förhållningssätt, lagar och bestämmelser, hjälpmedel och pedagogiska arbetssätt, alternativ kommunikation samt planering av insatser. Funktionsförmåga och funktionsnedsättningar 1 blir genom sitt tydliga upplägg en bra grund för diskussion, begreppsförståelse och för att utveckla yrkeskunskap. Viktiga beståndsdelar är att möta människor med respekt samt att förstå innehåll i lagar och mänskliga rättigheter, det vill säga att i praktiken kunna tillämpa ett demokratiskt förhållningssätt. Boken kan med fördel användas även vid andra utbildningar än Vård- och omsorgsprogrammet. Den rekommenderas också till alla som vill få en överblick när det gäller frågor kring ett liv med funktionsnedsättningar. Boken utkommer även som heldigital version på vår plattform Kampus den 1 juli.
Item type: Bok
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Karlsborg bibliotek Facklitteratur Vuxen Ohf Available 4550015596360
Bok Tibro bibliotek Facklitteratur Vuxen Ohf Available 455045212056D
Bok Tidaholms bibliotek Facklitteratur Vuxen Ohf Available 45500270056B6
Bok Töreboda bibliotek Facklitteratur Vuxen Ohf Available 4550428887499
Total holds: 0

Kursens innehåll behandlas i olika kapitel som tar upp normer och värderingar då och nu, barns och ungas utveckling samt konsekvenser av funktionsnedsättningar. Boken tar också upp förhållningssätt, lagar och bestämmelser, hjälpmedel och pedagogiska arbetssätt, alternativ kommunikation samt planering av insatser. Funktionsförmåga och funktionsnedsättningar 1 blir genom sitt tydliga upplägg en bra grund för diskussion, begreppsförståelse och för att utveckla yrkeskunskap. Viktiga beståndsdelar är att möta människor med respekt samt att förstå innehåll i lagar och mänskliga rättigheter, det vill säga att i praktiken kunna tillämpa ett demokratiskt förhållningssätt. Boken kan med fördel användas även vid andra utbildningar än Vård- och omsorgsprogrammet. Den rekommenderas också till alla som vill få en överblick när det gäller frågor kring ett liv med funktionsnedsättningar. Boken utkommer även som heldigital version på vår plattform Kampus den 1 juli.

För Vård- och omsorgsprogrammet

För Vård- och omsorgsprogrammet i gymnasieskolan