Gullspångsmodellen - Ensamhet, konst och kommunal kulturpolitik / Staffan Hjalmarsson & David Karlsson.

By: Karlsson, David, 1960- [aut]Contributor(s): Hjalmarsson, Staffan [aut]Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Nätverkstan skriftserie ; 014Publisher: Göteborg : Nätverkstan, 2021Manufacturer: Scandinavian Book, 2021Description: 177 sidor Illustrationer. (huvudsakligen i färg) 18.5 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789186717186Subject(s): Kulturpolitik | Kommunal kulturpolitik | Cultural policy | Sverige -- Västra götalands län | GullspångDDC classification: 353.7 Other classification: Bfk-c Summary: Under fem år pågick i den lilla kommunen Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland, något av ett kulturpolitiskt experiment. Huvudperson och motor i detta drama var konstnären Staffan Hjalmarsson. Snart vidtog en energiutveckling som blev känd i det kulturpolitiska Sverige som ”Gullspångsmodellen”. Vad är då detta för slags bok? En utvärdering av vad som händer om kulturpolitikens stolta målsättningar faktiskt tas på allvar? En berättelse om kulturpolitisk bärsärka­ gång? En pikaresk om en konstnär som bestämmer sig för att bli kommunal tjänsteman? En bekännelseskrift? En landsbygdsskildring? Ett lärostycke för alla som på något sätt kommer i kontakt med kulturpolitiken? Sannolikt är den lite av allt detta. (Ur David Karlssons förord)
Item type: Bok List(s) this item appears in: Töreboda nya böcker dec 2021
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Hova bibliotek
Facklitteratur
Vuxen B (Browse shelf (Opens below)) Pending hold 45500301473ED
Bok Hova bibliotek
Facklitteratur
Vuxen Exemplar beställt
Bok Töreboda bibliotek
Facklitteratur
Vuxen B (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2022-02-08 2118971147351
Total holds: 1

Under fem år pågick i den lilla kommunen Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland, något av ett kulturpolitiskt experiment. Huvudperson och motor i detta drama var konstnären Staffan Hjalmarsson. Snart vidtog en energiutveckling som blev känd i det kulturpolitiska Sverige som ”Gullspångsmodellen”. Vad är då detta för slags bok? En utvärdering av vad som händer om kulturpolitikens stolta målsättningar faktiskt tas på allvar? En berättelse om kulturpolitisk bärsärka­ gång? En pikaresk om en konstnär som bestämmer sig för att bli kommunal tjänsteman? En bekännelseskrift? En landsbygdsskildring? Ett lärostycke för alla som på något sätt kommer i kontakt med kulturpolitiken? Sannolikt är den lite av allt detta. (Ur David Karlssons förord)


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek