Eric Ericson genom mina glasögon / Cecilia Rydinger.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Summary language: English Publisher: Göteborg : Bo Ejeby förlag, [2021]Manufacturer: Lettland : Livonia Print, 2021Description: 172 sidor illustrationer, porträtt, faksimiler, musiknoter 26 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789188693075
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 782.5092 23/swe
Other classification:
  • Ijz Ericson, Eric
  • Lz Ericson, Eric
  • Ijp-c
Summary: "Cecilia Rydinger porträtterar den internationellt hyllade kördirigenten Eric Ericson (1918-2013). Boken är till stor del baserad på den stora samling i hans namn som sedan 2011 finns i Kungliga bibliotekets arkiv: brev till och från dirigentkollegor, tonsättare, konsertarrangörer och forskare med flera, men också privata brev inom familjen. I tillägg foton, föredrag och tal samt partitur med Eric Ericsons anteckningar - och mycket annat. Ur detta rika material växer en levande bild fram av en av vår tids mest framstående svenska musiker. Genom sin närhet till föremålet för sin studie - först som student och sångare i hans kör på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, senare som kollega, mångårig vän och sentida efterträdare som dirigent för manskören Orphei Drängar - ger Cecilia Rydinger ett personligt porträtt av Eric Ericson, speglat i hennes egen utveckling som musiker, pedagog och ledare på många olika plan. Cecilia Rydinger söker analysera och förstå hur Eric Ericson med sin personlighet gjorde ett sådant stort avtryck på det internationella körlivet över lång tid, på vilket sätt hans gärning fortsatt är levande idag och kan komma att bli av betydelse även i framtiden. Denna bok ska följas av ytterligare en, med fördjupade studier av Eric Ericson som 'den konstnärliga pedagogen och den pedagogiska konstnären'."-- Baksidestext.
Item type: Bok
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Mariestads bibliotek Konstrummet Vuxen Ijz Ericson, Eric Available 4550034163638
Bok Skövde stadsbibliotek Biografier - övre plan Vuxen Ijz Ericson, Eric Available 455003459335C
Bok Tidaholms bibliotek Biografier Vuxen Ijz Ericson, Eric Available 10021205149880
Bok Töreboda bibliotek Facklitteratur Vuxen Ijz Ericson, Eric Available 21216371473F5
Total holds: 0

Med sammanfattning på engelska

"Cecilia Rydinger porträtterar den internationellt hyllade kördirigenten Eric Ericson (1918-2013). Boken är till stor del baserad på den stora samling i hans namn som sedan 2011 finns i Kungliga bibliotekets arkiv: brev till och från dirigentkollegor, tonsättare, konsertarrangörer och forskare med flera, men också privata brev inom familjen. I tillägg foton, föredrag och tal samt partitur med Eric Ericsons anteckningar - och mycket annat. Ur detta rika material växer en levande bild fram av en av vår tids mest framstående svenska musiker. Genom sin närhet till föremålet för sin studie - först som student och sångare i hans kör på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, senare som kollega, mångårig vän och sentida efterträdare som dirigent för manskören Orphei Drängar - ger Cecilia Rydinger ett personligt porträtt av Eric Ericson, speglat i hennes egen utveckling som musiker, pedagog och ledare på många olika plan. Cecilia Rydinger söker analysera och förstå hur Eric Ericson med sin personlighet gjorde ett sådant stort avtryck på det internationella körlivet över lång tid, på vilket sätt hans gärning fortsatt är levande idag och kan komma att bli av betydelse även i framtiden. Denna bok ska följas av ytterligare en, med fördjupade studier av Eric Ericson som 'den konstnärliga pedagogen och den pedagogiska konstnären'."-- Baksidestext.

Sammanfattning på engelska