En gång om året / Peppe Öhman.

By: Öhman, Peppe, 1976- [aut]Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Norstedts, [2022]Manufacturer: 2022Description: 391 sidor 22 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789113117492Other title: Skyddsomslag: En gång om året : romanSubject(s): Familjer | Jämställdhet | Families | EqualityGenre/Form: Relationsskildringar | Romaner DDC classification: 839.738 Other classification: Hcd.01 Summary: En gång om året är en relationsroman full av, ibland bitter, igenkänning för samtidskvinnan. Peppe Öhman sätter fingret på den moderna tvåsamhetens fällor såväl som möjligheter. Karolina har ett vackert hem, en imponerande karriär, två härliga bonusbarn. Och hon har Christian. Christian är närvarande. Han lagar härliga middagar, han är en bra varannan vecka-pappa och populär i umgängeskretsen. Christian är helt enkelt en bra person. Han och Karolina lever mer jämställt än de flesta, men ändå är det något som skaver. Varför är det Karolina som tar allt ansvar för barnens klädstorlekar och vänners födelsedagar? Och varför, varför, varför städar Christian alltid bara bort middagen till 90 procent? När Karolinas egen barnlängtan börjar smyga sig på blir de här småsakerna till stora bultande frågetecken. Är det mer än de sista 10 procenten som saknas? Mitt i allt detta stöter hon på Adam igen. Passionerade Adam som erbjuder något helt annat än smutsiga diskbänkar och varannan vecka-liv. Med honom blir Karolina en gång om året något mer än hemmets projektledare och de stora frågetecknen överskuggas snart av den största frågan av dem alla: måste hon verkligen välja?
Item type: Bok List(s) this item appears in: Töreboda nya böcker april 2022
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Karlsborg bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2022-06-07 4550022357708
Bok Mariestads bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2022-06-07 455000783186D
Bok Skövde stadsbibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2022-06-07 4550007833598
Bok Tidaholms bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2022-06-07 45500082994EE
Bok Töreboda bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Available 4550003667574
Total holds: 0

Originalupplaga 2022

En gång om året är en relationsroman full av, ibland bitter, igenkänning för samtidskvinnan. Peppe Öhman sätter fingret på den moderna tvåsamhetens fällor såväl som möjligheter. Karolina har ett vackert hem, en imponerande karriär, två härliga bonusbarn. Och hon har Christian. Christian är närvarande. Han lagar härliga middagar, han är en bra varannan vecka-pappa och populär i umgängeskretsen. Christian är helt enkelt en bra person. Han och Karolina lever mer jämställt än de flesta, men ändå är det något som skaver. Varför är det Karolina som tar allt ansvar för barnens klädstorlekar och vänners födelsedagar? Och varför, varför, varför städar Christian alltid bara bort middagen till 90 procent? När Karolinas egen barnlängtan börjar smyga sig på blir de här småsakerna till stora bultande frågetecken. Är det mer än de sista 10 procenten som saknas? Mitt i allt detta stöter hon på Adam igen. Passionerade Adam som erbjuder något helt annat än smutsiga diskbänkar och varannan vecka-liv. Med honom blir Karolina en gång om året något mer än hemmets projektledare och de stora frågetecknen överskuggas snart av den största frågan av dem alla: måste hon verkligen välja?


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek