Den nionde kretsen / Victoria Larm.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Pestmasken ; 1 | Pestmasken ; 1:a delenPublisher: [Stockholm] : Norstedts, [2022]Manufacturer: 2022Description: 369 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113115221
Uniform titles:
  • Den nionde kretsen
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hc.01
Summary: Den nionde kretsen är en historisk berättelse i formen av en äventyrsroman. Miljöerna är framförallt Stockholm och Venedig i ett 1930-tal som på samma gång andas framtid och undergång. Livia är sjutton år, född in i en av Sveriges rikaste redarfamiljer, men knappast den som ska ta över företaget. Hennes far ser henne som ett hopplöst fall ända sedan moderns död. På Riddarholmen hålls en fest som är satiriskt hållen till ära av Ivar Kreugers självmord i Paris, en man vars luftslott har ruinerat flera av landets ledande familjer, inte minst Livias egen. Ett bombhot skapar panik bland alla gäster och ett värdefullt föremål försvinner. Föremålet, en pestmask, är nyckeln till att lösa Livias familjs stora gåta: vad var det som hände när hennes farbror Henrik, han som skulle ta över hela företaget, helt plötsligt försvann. Den nionde kretsen är första delen i en serie som följer familjen Seigels kamp om förmögenhet och makt - men som är fylld av svekfulla handlingar, hämnd och onda brott.
Item type: Bok
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Mariestads bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hc Checked out 2024-07-08 455041535972E
Bok Skövde stadsbibliotek Skönlitteratur Vuxen Hc Available 455000783360D
Bok Tidaholms bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hc Available 455041967905A
Bok Töreboda bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hc Available 4550508161077
Total holds: 0

Originalupplaga 2022

Serie/fortsättningsarbete: 1. Den nionde kretsen -- 2. Den förklädda guiden -- 3. Den döende slaven

Den nionde kretsen är en historisk berättelse i formen av en äventyrsroman. Miljöerna är framförallt Stockholm och Venedig i ett 1930-tal som på samma gång andas framtid och undergång. Livia är sjutton år, född in i en av Sveriges rikaste redarfamiljer, men knappast den som ska ta över företaget. Hennes far ser henne som ett hopplöst fall ända sedan moderns död. På Riddarholmen hålls en fest som är satiriskt hållen till ära av Ivar Kreugers självmord i Paris, en man vars luftslott har ruinerat flera av landets ledande familjer, inte minst Livias egen. Ett bombhot skapar panik bland alla gäster och ett värdefullt föremål försvinner. Föremålet, en pestmask, är nyckeln till att lösa Livias familjs stora gåta: vad var det som hände när hennes farbror Henrik, han som skulle ta över hela företaget, helt plötsligt försvann. Den nionde kretsen är första delen i en serie som följer familjen Seigels kamp om förmögenhet och makt - men som är fylld av svekfulla handlingar, hämnd och onda brott.